Eilandhoppen!
Door: Sanne en Mathijs
Blijf op de hoogte en volg Sanne
18 Maart 2014 | Thailand, Ko Phi Phi Don
Ko Phi phi is echt zo mooi als zeggen, ook net zo druk! We wraen van plan om maar een nachtje te blijven aangezien we toe waren aan wat rust en quality time voor ons samen en we voelden al aan dat we dit in ko phi phi niet zouden krijgen. Ko phi phi is een echt party eiland en hoewel we ons voorgenomen hadden om niet uit te gaan is dit ons niet gelukt. Maar laten we beginnen bij het begin van deze prachtige dag. Die middag boekten we de sunset tour naar onder andere monkey beach (heeft haar naam niet voor niets), een mooie baai om te snorkelen en het beroemde maya bay, waar de film the beach gedeeltelijk is opgenomen. Het mooie van de stranden en baaien van Ko phi phi is dat er overal grote rotsen aan de parel witte zandstranden liggen. Het rotsaanzicht deed me denken aan Halong bay in Vietnam. Het water is super helder en we zagen dan ook enorm veel tropische vissen tijdens het snorkelen. Na de sunset bracht de boot ons terug naar phi phi don, het meest toeristische eiland van ko phi phi wat geen vierkante km bewoond is. Er zijn geen auto's en scooters het is een walking island zoals ze het daar noemen. Als je een half uurtje door de jungle trekt kom je uit op de meest prachtige stranden. Onze Parijse vrienden waren die middag ook op het eiland aangekomen en als er twee mensen weten wat uitgaan is dan zijn het Marion en Baptiste wel. Ze zijn overigens geen stelletje maar beste vrienden al zoenen ze wel met elkaar als ze te veel gedronken hebben. Na met z'n vieren van Thaise curry genoten te hebben dronken we buckets (ja daar zijn ze weer) in de reggae bar met Thai boxing op de achtergrond. Of ja Thai boxing, toeristen kunnen zich aanmelden als vrijwilliger en als je wint krijg je een gratis bucket. Wij wilden het risico toch maar liever niet lopen! We eindigden op party beach en ik kon daarna bevestigen wat ik van velen gehoord had: Phi Phi can party hard!
19-03:
In de ochtend vervloekten we de te sterke ellendige buckets en namen ons voor voorlopig echt niet meer te gaan drinken..
Ko Lanta eindelijk weer een echt rustig strand en eiland. Niks gedaan behalve lekker geluierd en romantisch gedineert op het strand.
20-3:
Een scooter gehuurd om Lanta, een eiland wat velen malen groter is dan Ko phi phi te verkennen. We kwamen uit bij prachtige grotten met veel spinnen en vleermuizen. Eerst een mooie jungle tour erna toe en vervolgens door hele smalle gangetjes waar je alleen door kunt kruipen. Een geluk voor ons dat we geen 100kg wegen of claustrofobie hebben! Na de caves waren we wel behoorlijk smerig maar het was het zeker waard. Het was echt pikke donker in de grotten. Oke we hadden een zaklamp op ons hoofd maar soms zetten we die uit en dan verstopte de gids zich om ons te laten schrikken. Na de grotten reden we verder naar Lanta old town, een stadje met houten huizen op palen aan het water. Het leek net een oud stadje in een western film. Toen we bij een travelagency een boot naar Lipe (nog een eiland in de andaman zee) wilden boeken kwamen we Job tegen. De sekstoerist, of ja zo heb ik hem in Bangkok beschreven aan de hand van Mathijs zijn verhalen. Toen we die avond met hem op strand een cocktail dronken (ik weet het voornemen mislukt) leek dat wel mee te vallen. Hij bleek in ko Lanta te zijn om naar het graf van zijn Thaise exvriendin te gaan die afgelopen jaar gestorven is aan een longinfectie op de veel te jonge leeftijd van 27 jaar. Op dit moment heeft hij een Nederlandse vriendin. Dit past niet helemaal bij de verhalen die hij op Khao san road aan Mathijs vertelde. 'Gisteren heb ik nog zo lekker met een Thaise geneukt' waren toen zijn eigen woorden. Wat is dat toch met mannen die een andere versie van zichzelf laten zien afhankelijk van of ze met een vrouw of iemand van hun eigen geslacht te maken hebben? Waar ik niet mee wil zeggen dat Job geen ontzettend aardige gozer is met een goede dosis Amsterdams humor. Ook heeft hij het voor elkaar gekregen dat ik en Mathijs salsa lessen overwegen. Een drankje werden er twee maar daarna gingen we toch echt naar ons veel te hete bungalowtje. De boot naar het kleine en tot voor kort niet zo toeristische Lipe, waarvan de foto's ons het meest heldere turquoise kleurige water en de witste stranden beloofde zou namelijk niet op ons wachten!