Krokodillen, theeplantages en de waterval - Reisverslag uit Tissamaharama, Sri Lanka van Sanne Vlerken - WaarBenJij.nu Krokodillen, theeplantages en de waterval - Reisverslag uit Tissamaharama, Sri Lanka van Sanne Vlerken - WaarBenJij.nu

Krokodillen, theeplantages en de waterval

Door: Sanne en Mathijs

Blijf op de hoogte en volg Sanne

17 Januari 2014 | Sri Lanka, Tissamaharama

17 januari
Met een beetje pijn in onze harten verlaten we naar 4 nachten dan toch echt Hansa en zijn lieve vrouw (die echt heeerlijk kan koken) om naar Yala nationaal park te gaan. Onze uitvalbasis was Tissamahara. Een klein plaatsje met een prachtig meer, een indrukwekkende witte dagoba en veel groen. Twee nadelen zijn dat door de populariteit van de safari zowel de hostels als het eten over prijst zijn en dat de muggen je helemaal lek prikken! Om binnen ons budget te blijven werd dit een kleine, donkere kamer, zonder werkende wc en een bord met noodles maar dat hadden we er graag voor over.
18 januari
Om 5:30 u s' ochtends was het zover: de safari! Oke het was misschien niet indrukwekkend als de safari's in Kenia maar mooi was het zeker. Een prachtig groen landschap met veel bos en lagoons waar zowel olifanten als buffalo's als herten van dronken en krokodillen zich in bevonden. Sowieso blijft rondtouren in een gammele open jeep een ervaring op zich. Bek af waren we wel. eenmaal terug in ons hostel nog even slapen want er stond die middag weer een reis voor de boeg, op naar Ella. Zodra we daar aankwamen werden we meteen verliefd op het lieflijke dorpje. Het landschap is overweldigend en we zagen voor het eerst tijdens onze reis echt veel toeristen, iets wat vooral Mathijs wel kon waarderen. Onze lodge daar bevindt zich boven op een berg met een prachtig uitzicht. Ondanks dat het echt een gezellig plaatsje is gingen we vroeg onder de wol. De vroege safari hakte erin de volgende ochtend was het weer vroeg licht!
19 januari
Ella staat bekend om haar prachtige landschap om te hiken in de vele bergen en om haar goed massage's wat we deze dag dan ook beide besloten te doen. We beklommen little adam's peak als voorbereiding op de heilige echte Adam's peak. Op de top van deze berg heeft Adam zijn eerst voet op aarde gezet, of ja volgens het christendom en de islam dan. Ook is deze berg heilig voor boeddhisten en Hindoes, zij gelovenat het de voetafdruk van Boeddha en Shiva (hindoe god) is. 100den pelgrims beklimmen deze berg om op op de top deze voetafdruk te zien en om te genieten van de zonsopgang die daar prachtig schijnt te zijn. Dit wilden wij graag met eigen ogen aanschouwen. Vandaar de little adam' s peak dus om te oefenen en ik moet zeggen dat het uitzicht vanaf deze relatief kleine berg ook niet mis is. Onze tocht leidden ons langs de prachtigste bruggen zoals de nine arches bridge, diverse theeplantages en mooie vergezichten. We liepen over treinrails, ja het is hier normaal om over de rails te lopen en als er een trein aankomt spring je gewoon snel in de bosjes ernaast. Het hoogtepunt van deze tocht was toch wel een gigantische waterval. Deze stond niet in onze gids, maar hier kwamen op uit doordat een lokaal, grijs, schriel mannetje die we onderweg op de rails ontmoette ons iets moois wilde laten zien. De weg er na toe alleen al was spectaculair. We daalden van bergen af met behulp van een stok de grijze man volgend, die naar beneden sprong op zijn slippers alsof het niets was, maar geloof me dat was het wel! Maar de waterval zelf deed de avontuurlijk maar vermoeiende weg er na toe al snel vergeten. Wat een natuurgeweld! Ik heb toch wel een aantal watervallen gezien in mijn leven, maar deze springt er echt uit. Het was dat het grijze mannetje ons weer terug naar boven moesten leiden (of ons dat zelf gelukt was is namelijk maar zeer de vraag) andere waren we waarschijnlijk de hele middag naar de waterval blijven kijken...

• 24 Januari 2014 - 09:13

Ellen Van Bree:

Wat een mooie ervaringen. Ik heb zojuist de foto's gezien op facebook Mathijs. Dan wordt het nog veel mooier om voor te stellen. Inderdaad een prachtige natuur. IK ben nu echt jaloers en begrijp dat je verwacht dat wij dit ook een mooi land vinden.

• 25 Januari 2014 - 10:32

Ilse:

Wat een mooie verhalen! Ik heb het gevoel dat ik er zelf bij ben ;-)!
    Zo te lezen hebben jullie het erg naar jullie zin. Het is ook een leuke mix van cultuur, natuur en avontuur haha.
    Ik blijf de verhalen op de voet volgen, dus blijf schrijven!!
    P.s. We hebben je wel gemist op stap hoor vorige week!